Bij Van de Groep & Olsthoorn constateren wij een toenemende schaarste aan sterke Operations Management- en Directiekandidaten. Het invullen van dit type functies is al decennia één van de pijlers onder ons succes, dus wij kennen de vraag en het aanbod in de markt als geen ander.

We horen het al jaren: mensen met een degelijke technische opleiding worden steeds schaarser. Het laatste nieuws is dat ASML de helft van de mensen in de flexibele schil toch zelf in dienst gaat nemen om te vermijden dat ze weglopen. En dat terwijl ASML al jaren dé plek is waar technische specialisten naar toe gaan. Maar er zijn naast experts in een bepaald technisch specialisme ook mensen met een bredere ervaring nodig.

Operations is complex geworden: waar vroeger de “productieman” verantwoordelijk was voor het zo snel en efficiënt mogelijk produceren van gelijksoortige producten, is dit nu anders. Tegenwoordig bestaat productie uit korte, flexibele series tot zelfs klantspecifieke enkele stuks (de droom van Lean), met een bijbehorende complexe supply chain, flexibel in te stellen machines en goed opgeleid personeel. De voorman-met-de-zweep van vroeger is nu een mensgericht manager, faciliterend, ondersteund door complexe ERP-systemen die JIT volledig door de leverancier gecontroleerde en gecertificeerde onderdelen en subassemblies afroepen. De persoon die de strategie vertaalt naar een optimale productieketen.

Daar komt nog bij dat opdrachtgevers graag mensen hebben met specifieke opleidingen en ervaring: een machinebouwer komt niet snel terecht in voedselproductie en andersom. De gemiddelde Operations Manager of Directeur is ook loyaal: hij heeft plezier in zijn werk en het dagelijks verbeteren en heeft daar een continue uitdaging (weer Lean) in gevonden. Hij wordt meer gedreven door deze opgave dan door status, functietitels en loon, en is daarom over het algemeen slecht geïnformeerd over de mogelijkheden in de arbeidsmarkt.

Voor ons is de opgave om deze mensen te lokaliseren, te benaderen en te interesseren voor een nieuwe uitdaging. Onze ervaren searchers en consultants doen dit met veel plezier voor u als opdrachtgever of als kandidaat met een operations-achtergrond. Wordt het voor u tijd om eens om u heen te kijken? Wij hebben veel prachtige nieuwe uitdagende posities in behandeling, die u weer nieuwe energie zullen geven!


Actuele posities met een sterke Operations-component